Door Suja Michielsen,

Na jarenlange werkervaring binnen Maatschappelijk Werk, Zorginstelling en Advocatuur ben ik aan de reis begonnen om als zelfstandig ondernemer te starten. Ik ben resultaatgericht en innovatief en deze twee mooie kwaliteiten zet ik graag in mijn eigen onderneming. Mijn hart volgen en met passie werken….dat is mijn doel. Maar waar wil ik in ondernemen, waar word ik nu blij van? Op een ochtend in maart 2014 hoorde ik iemand spreken over de Talking Stick. Mijn nieuwsgierigheid werd direct gewekt. Wat is dat voor iets? Wat kun je ermee doen? Mijn nieuwsgierige voelsprieten stonden voor 200% aan. Het werkt zo goed de Talking Stick, het is een heel krachtig en effectief instrument. Goh, de Talking Stick……zucht….de nuchtere Zeeuw en de Talking Stick? Even opzoeken wat dit is en vooral, spreekt mij dit aan? Wordt mijn hartje daar blij van, om maar in de termen van Boer zoekt Vrouw te spreken. Even Googlen…..en wat denk je, ik kwam direct op de site van Karen terecht. Lezen, overwegen, lezen, overwegen en dan…..de stap gezet om de reis te maken met de Talking Stick. Waar naartoe? Geen idee, maar het voelde als een intense reis op weg naar mezelf.

Het was ook letterlijk een reis. Waarom? Karen kan een Talking Stick voor je maken, dat is toch wel erg handig, want ik zag mezelf niet als creatieveling en dan is de stap groot. Zucht…daar heb je mijn negatieve ik, nee! Ik WIL de Talking Stick gewoon zelf maken.

Na een fijn gesprek met Karen heb ik besloten om de eerste stap van mijn reis te maken. Karen is een positieve, enthousiaste, intelligente, kunstzinnige vrouw. Ik voel een klik! Jaaa, ik ga de reis gewoon doen. En eigenlijk wel letterlijk, want vanuit Zeeland naar Utrecht is een behoorlijke reis.

Een hartelijk ontvangst, een klik met de andere dames die de workshop ook volgen. En dan…..ppff….teken hetgeen je op de stok wilt hebben. Tsja, als niet- creatieveling , jaja…ik had nog steeds DIE overtuiging, dus valt dat absoluut niet mee. Ik had voor mezelf drie kernwoorden: Verbinding – Vertrouwen & Ontwikkeling. En ga daar maar eens mee aan de slag om die intentie neer te zetten in/op de Talking Stick. Zucht……! Door de inspiratie van Karen werd het een geweldige dag. Een dag waarin je heel erg hard werkt, want je komt jezelf echt wel tegen. Doorzetten Suja, dit is jouw wens en het gaat je lukken. Ik zie deze dag echt als een leerproces. Toen de tijd naderde dat de workshop ten einde liep was er een gevoel van blijheid. Maar ook een stuk emotie van mezelf dat ik deze reis met de Talking Stick gezet heb. De intentie van het voor jezelf opkomen ligt absoluut in de Talking Stick. Ik was zo ontzettend blij, verrast en trots op mijn resultaat dat ik het stempeltje: Niet creatief, maar snel heb verwijderd. Want zo leg je immers beperkingen op in je kunnen en dat is iets wat ik niet zoek.

Het heeft me terug naar mijn gevoel gebracht. Welke intentie wil je in de Talking Stick steken? Wat is voor jou belangrijk en wat wil je ermee bereiken?

De workshop heeft gezorgd voor een nieuwe fase in mijn leven. Dat is echt veel te veel om op te noemen. Ik ben dankbaar dat ik met mijn onderneming iets kan betekenen voor de wereld, ik werk vanuit openheid en liefde, dus ik zie het niet als mijn werk, maar mijn PASSIE! De reis heeft me echt letterlijk zweet en tranen bezorgd, maar weet je…..wat was het absoluut waard! Ik zet me in als Miss Talking Stick binnen de Ouderenzorg. Mijn statement: Ouderen mogen ook gehoord worden, ieder verhaal wordt verteld en mag er zijn. En de reis is nog lang niet ten einde, want steeds als je werkt met de Praatstok (zoals ik deze zelf noem) gebeuren er elke keer weer verrassende en mooie dingen. Mensen die verlegen zijn durven weer te spreken. Pestsituaties worden weer bespreekbaar gemaakt en dit alles vanuit respect naar jezelf en elkaar. En kracht van de Praatstok ligt in de eenvoud en wat is dat toch mooi!
Dank Karen, voor de mooie en speciale inzichten. Ik wens iedereen zo’n fijne workshop toe!

Namaste
Suja Michielsen

Talking stick Suja Michielsen

 

 

 

Voor ieder die benieuwd is naar Wo!Connect, klik het logo.

Wo!Connect