Verbinding

 

 

 


Deze talking stick heet Verbinding,  is gemaakt van olijfhout en is 48 cm.lang.
Verkocht.

Olijfhout: In de Griekse traditie is de olijfboom een vredesboom.
De godin Irene (vrede), dochter van de stralende Zeus en de rechtvaardige raadgeefster Themis, werd met een olijftak in haar hand afgebeeld. De olijftak werd het symbool van de afloop van de oorlog. De boden die gestuurd werden om de vredesboodschap of wapenstilstand over te brengen, hielden een olijftak in hun hand: een onbetwist, heilig symbool, dat gerespecteerd werd.
In het oude testament is de olijf de boom van de hoop. Een duif brengt een olijftak naar de Ark als teken dat de zondvloed voorbij is.
Verbinding: Deze talking stick symboliseert alles wat leeft. Van het vuur in de aarde via de kust naar de zee, de lucht naar het vuur van de zon. de blaadjes aan de andere kant betekenen groei.
Vuur: Vuur is het element van de transformatie. Vuur creëert energie door materie in andere materie te veranderen. Vuur betekent passie, levenskracht, actie en daadkracht. Vuur brengt warmte, licht en kan ook verschroeien.
Aarde: Aarde is het stabiele element. Aarde betekent structuur, stevigheid en kracht. Ook de materiële wereld, resultaatgerichtheid, stappen zetten behoren tot het aarde element.
Water: Water is een veranderlijk element. Water betekent gevoeligheid, intuïtie, verbeeldingskracht en creativiteit. Water stroomt. Water stroomt en overstroomt. Het staat ook voor communicatie, mensgerichtheid en persoonlijk contact.
Lucht: Lucht is een beweeglijk element. Lucht betekent onze ratio, het denken, communicatie. Het is de ruimte en de beweeglijkheid van gedachten. Het staat ook voor visieontwikkeling, ideeën en analyseren.
Symbolen
Scarabee: Wijsheid, wederopstanding.
Kat: Mysterie, onafhankelijkheid.
Spiraal:Loslaten en weer herboren worden.
Vis: Het onbewuste, creativiteit, liefde.
Vlinder: Transformatie.
Vogel: Instinct, intuïtie, boodschappers van de goden.
Schelp: Natuurlijke beweging van energie, scheppend, beschermend.
Ster: Perfectie, goddelijke macht en bescherming tegen kwaad.
3 meeuwenveren: 3 voor expressie en sensitiviteit en de meeuwenveren betekenen communicatie en verantwoordelijk gedrag.
Tak met blaadjes: Groei