Vuur

Talking stick ‘Vuur’
Verkocht

Olijfhout
Deze talking stick is gemaakt van olijfhout. In de Griekse traditie is de olijfboom een vredesboom. De godin Irene (vrede), dochter van de stralende Zeus en de rechtvaardige raadgeefster Themis, werd met een olijftak in haar hand afgebeeld. De olijftak werd het symbool van de afloop van de oorlog. De boden die gestuurd werden om de vredesboodschap of wapenstilstand over te brengen, hielden een olijftak in hun hand: een onbetwist, heilig symbool, dat gerespecteerd werd. In het oude testament is de olijf de boom van de hoop. Een duif brengt een olijftak naar de Ark als teken dat de zondvloed voorbij is.

Vuur
Vuur is het element van de transformatie. Vuur creëert energie door materie in andere materie te veranderen. Vuur betekent passie, levenskracht, actie en daadkracht. Vuur brengt warmte, licht en kan ook verschroeien.

Rood
Macht, wilskracht, onvermoeibare energie, passie. Liefde en haat. Het is de kleur van het vuur en anderen zeggen de kleur van de aarde.

Oranje
Creativiteit, vrijheid, onafhankelijkheid, plezier, optimistisch.

Paars
Onbewuste, geheimzinnig, macht, spiritueel, originaliteit.

Geel
Opgewekt, licht, energie, stralend, optimisme, verstand.

Steen
Deze steen heeft witte en gele vlammen en heb ik gevonden aan het strand van Epidavros. Een steen betekent: vastheid, materie, het element aarde: Aarde is het stabiele element, staat voor structuur, stevigheid, kracht.

Bont
Het bont vertegenwoordigt de Leeuw.  Kracht, vuur, licht, zon. Vertrouwen in vrouwelijke energieën. Leven in troepen. Nieuwe kans.

Yin enYang
Het mannelijke en het vrouwelijke principe in evenwicht.

Zon
Vuur, licht, warmte. Leven gevend en verschroeiend. Diepste wezen, ware aard, zelfbewustzijn en geestkracht.

Dansende poppetjes
Samenwerking, Gelijkwaardigheid en verbinding. Plezier.

Ringen
Verbinding, trouw.

Gouden kralen
Drie gouden zaden die onze talenten verbeelden.

Ganzenveer
Trouw en samenwerking. Samen sterk. Prikkelen van verbeelding. De V-formatie van ganzen: openstaan voor nieuwe mogelijkheden.

Meeuwenveer
Communicatie, hoffelijkheid en verantwoordelijkheid nemen voor gedrag. Lucht en water.

Kraaienveer
De geheime magie der schepping roept. Intelligentie. Scheppingskansen. Complexe communicatie.